Fahéjas banánkenyér
… Vagy suliba, munkahelyre is csomagolhatod, nem morzsálódik és nem szárad ki, tökéletes tízórai vagy uzsonna. Ha pedig a banánok túlérettek, az sem gond, simán felhasználhatók ebbe a sütibe!
Hozzávalók
kb. 20x10 cm-es formához:- 3 db érett banán
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 20 dkg liszt
- ½ tasak sütőpor
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés
A banánokat megpucoljuk, pürésítjük, majd simára keverjük a tojásokkal, a kétféle cukorral és a fahéjjal. A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd a banános keverékhez adjuk.
A masszát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük (a sütési idő 2. felében érdemes a banánkenyér tetejét letakarni alufóliával, a 45. perctől pedig tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e).
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Ízlés szerint porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: