Mogyorós-narancsos kiflik
De akkor is tökéletes, ha már 25-én kiürül a süteményes doboz. Pótold gyorsan ezekkel a kis kiflikkel!
Hozzávalók (kb. 40-50 darabhoz):
A tésztához:
20 dkg búzaliszt
10 dkg finomra őrölt törökmogyoró
15 dkg vaj (vagy margarin)
10 dkg porcukor
1 csapott teáskanál sütőpor
1 kis tasak (6 g) szárított, reszelt narancshéj
1 db tojássárgája
5 dkg tejföl
A szóráshoz:
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük az őrölt mogyorót, majd a hideg, lereszelt vagy kis kockákra vágott zsiradékot elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a narancshéjat, a tojássárgáját és a tejfölt, majd sima tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetett tésztából ujjnyi vastag hengereket formázunk, ezeket kb. 8-9 cm-es darabokra vágjuk, majd mindből kis kifliket formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 18-20 percet sütjük.
A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és még melegen megszórjuk vele a kifliket. Miután kihűltek, dobozban tároljuk.
Ezt a karácsonyi sütit se hagyd ki: