Bulguros csirkemellel töltött paprika
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Egyszerűen elkészíthető, finom és még a családtagok sem veszik észre, hogy egészségesebbet esznek, így nincs szükség arra, hogy a diétánk betartása érdekében kétfelé főzzünk.
Hozzávalók
családi adag- 10 db tv (tölteni való) paprika
- 1 kg csirkemellfilé
- 15 dkg nyers bulgur
- 6 dkg vöröshagyma
- 3 dkg fokhagyma
- 1 tojás
- só, bors, natúr ételízesítő ízlés szerint
- A paradicsommártáshoz:
- 2 liter víz
- 1 kg cukrozatlan sűrített paradicsom
- édesítőszer ízlés szerint
- A sűrítéshez:
- 5 dkg bármilyen diétás liszt (pl. teljes kiőrlésű liszt, zabpehelyliszt, szénhidrátcsökkentett liszt… stb.)
- 4 dkg folyékony kókuszolaj
Elkészítés
A csirkemellfilét ledaráljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a nyers bulgurt, majd alaposan összekeverjük.
A paprikákat kicsumázzuk, és a darált húsos töltelékkel mindegyiket megtöltjük.
A vizet felforraljuk, és beletesszük a megtöltött paprikákat.
A vízhez hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, összekeverjük, majd fedő alatt közepes lángon addig főzzük, amíg a töltelékben a bulgur megpuhul.
Ezután rántást készítünk: a kókuszolajon megfuttatjuk a diétás lisztet, kis vízzel felengedjük, majd szűrőn keresztül a paradicsommártáshoz adjuk.
A kész mártást összeforraljuk, és a végén sóval és édesítőszerrel beállítjuk a végső ízét.
Ezt a receptet is próbáld ki: