Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Elzászi petrezselymes sajtsaláta

Adásban volt: 2013. October 29.
A recepthez tartozó videó
E mellé a tartalmas sajtsaláta mellé, ami főtt, füstölt tarjával, csemege uborkával, egy kevés hagymával, sok petrezselyemmel és egy pikáns öntettel készül, nem is kell más, csak egy jó társaság.
2016. February 24.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 hagyma
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 tk magos mustár
  • 1 ek fehérborecet

  • bors
  • 2 nagy csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • 30 dkg füstölt, főtt tarja
  • 30 dkg sajt (ementáli, vagy valamilyen jó hazai fajta)
  • csemegeuborka

Elkészítés

Két evőkanál fehérborecetben elkeverünk egy kis sót,  egy-egy teáskanál dijoni mustárt és magos mustárt, borsozzuk, és vékony sugárban olívaolajat csorgatunk hozzá. Addig keverjük, amíg selymes emulziót nem kapunk. Beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a felkarikázott csemege uborkát, a felkockázott füstölt főtt tarját, és a sajtot.
Végül belekeverünk  jó sok felaprított petrezselymet, és egy csokor apróra vágott snidlinget.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Elzászi hagymás lepény

Legközelebbi rokona a "Töki pompos". Legjobb az után eszegetni, de ha éppen nincs semmilyen gasztronómiai fesztivál, otthon is könnyedén elkészíthetjük "utcai" kedvencünket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!