Hűsítő málnás pálcikás jégkrém házilag, cukormentesen
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
A tejszínnek köszönhetően finom krémes, a skyr fehérjetartalma pedig gondoskodik arról, hogy ne üres kalóriákkal kényeztessük magunkat a nyári melegben. Különösebb konyhai rutin nélkül is bátran vágj bele, nem lehet elrontani!
Hozzávalók
5 darabhoz- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- 10 dkg skyr
- 10 dkg málna
- 10 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 20 dkg zsírszegény natúr joghurt + ízlés szerint édesítőszer a kimártáshoz
Elkészítés
A habtejszínt, a skyrt, a málnát és az édesítőszert összeturmixoljuk. Jégkrém formákba adagoljuk, majd fagyasztóba tesszük. Miután félig megdermedt, beleszúrjuk a jégkrémes pálcikákat. Legalább 4-5 órán át fagyasztjuk.
Amikor megfagyott, a formák külsejét egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kihúzzuk belőlük a félig kész diétás jégkrémet.
Az édesített natúr joghurtot egy magas falú pohárba öntjük (de a saját poharában is hagyható), majd a jégkrémeket egyenként az édesített natúr joghurtba mártjuk. (Csak annyit mártsunk ki, amennyit egyszerre elfogyasztunk.) A kimártott jégkrémek azonnal fogyaszthatók.
Ezt a receptet is próbáld ki: