Cukormentes túró rudi pohárdesszert
Mi magyarok odáig vagyunk ezért a már-már ikonikus édességért. Sokan megpróbálkoznak az otthoni elkészítésével, esetleg tortának álmodják újra. Én most a hétköznapokra mutatok egy elképesztően gyors, de annál finomabb változatot.
Hozzávalók
4 személyre- 10 dkg cukormentes étcsokoládé
- 1 kávéskanál napraforgóolaj
- 4 púpozott evőkanál nagy szemű zabpehely
- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- 50 dkg krémes túró vagy ricotta
- 8 dkg cukornak megfelelő porállagú édesítő
- fél biocitrom lereszelt héja
Elkészítés
Az étcsokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett, az olaj hozzáadásával megolvasztjuk. Belekeverjük a zabpelyhet, majd az így kapott keveréket kiterítjük egy tányéron vagy sütőpapíron, és hagyjuk hűlni, szilárdulni.
Közben a hideg habtejszínt felverjük. A túrót vagy ricottát kikeverjük az édesítővel és a citromhéjjal. Hozzáforgatjuk a tejszínhabot, és szétosztjuk 4 desszertes pohárban. Végül a tetejükre tesszük a csokis zabpelyhet.
Ezt a receptet is próbáld ki: