Mentás sárgabarack-krémleves
Ez az egyszerű szezonális finomság egyszerre szolgálhat levesként és hűsítő desszertként is a meleg nyári napokon.
Hozzávalók
4 adaghoz- 40 dkg érett sárgabarack
- 3,5 dkg kókuszvirágcukor
- 20 dkg görög joghurt
- 4 dl tej
- 6-7 db friss mentalevél
- 2 dl tejszín
Elkészítés
A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk kókuszvirágcukorral, és kb. 10 percig közepes lángon puhítjuk és karamellizáljuk.
Ezután turmixgépbe öntjük a görög joghurttal, a tejjel és a frissen tépett mentalevelekkel. Összeturmixoljuk, végül beleöntjük a tejszínt is (nehogy kicsapódjon a meleg baracktól), és újra összekeverjük.
Teljesen hidegre lehűtve tálaljuk.