Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors zöldségcurry

Csupa szín és íz a fogás, ráadásul a vegán étrendbe is beilleszthető.

Nem mondjuk, hogy autentikusan készül, cserébe gyorsan megvan és nagyon-nagyon finom! A böjti időszakban érdemes kipróbálni. 

 

Hozzávalók (4 személyre): 

50 dkg kelbimbó 

2 evőkanál olaj 

1 nagy fej vöröshagyma 

2 gerezd fokhagyma 

1 kis csilipaprika (ízlés szerint) 

2 csapott evőkanál currypor 

1 csapott teáskanál őrölt gyömbér 

4 dl kókusztej 

10 dkg bébispenót 

főtt bulgur (vagy rizs) 

csilikarikák és földimogyoró 

 

Elkészítés: 

A kelbimbót megtisztítjuk, a szemeket kettévágjuk, és gyöngyöző, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük. 

Közben egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a megpucolt, felszeletelt vöröshagymát, és sütni kezdjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a felaprított csilit, majd elkeverjük benne a curryt és a gyömbért. 

Felöntjük a kókusztejjel, összefőzzük (hígíthatjuk kevés vízzel, de sűrű, krémes mártást kell kapnunk). Beleforgatjuk a kelbimbót és a felcsíkozott spenótot, addig főzzük még, amíg a spenót megpuhul, közben megsózzuk. Főtt bulgurral vagy rizzsel tálaljuk, tetejét megszórjuk csilikarikákkal és földimogyoróval. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Quesadilla csilis babbal

Gyors home office ebédet készítenél mára? Akkor ez lesz a te recepted!

Csirkecombok paradicsomos rizságyon sütve

Így biztosan nem lesz száraz a rizs!

Duplahúsos spagetti

Gyors ebéd pár olyan hozzávalóból, ami valószínűleg akad a kamrádban és a hűtődben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!