A hétvége maradjon hétvége! Íme 5 gasztroprogram, amihez egyáltalán nem kell kimozdulnod
2020. March 28.Akár home office-ban dolgozunk hetek óta, akár bejárunk a munkahelyünkre, a bevezetett egészségügyi korlátozások mindnyájunk életét alapvetően befolyásolják. Bizonytalan időre elmaradnak a hétvégi programok, a kimozdulási, kikapcsolódási lehetőségek száma végessé vált. Nincs étterem, piknik a parkban vagy termelői piacozás. Ám ennek ellenére fontos, hogy ne folyjanak össze a hétköznapok és a hétvégék, azaz a négy fal között is találjunk szabadidős elfoglaltságot. 5 házi gasztroprogram következik!
1.Itt a tavasz, ideje rendbe szedni a cserepes fűszernövényeket
Elkanászodtak a konyhaablakban áttelelő fűszerek? Most érdemes átnézni a kis növénykéket, ha szükséges, visszametszeni, átültetni, friss földdel feltölteni a cserepeket. Távolítsuk el róluk az elszáradt levélkéket, ágakat, és lassan helyet csinálhatunk számukra a balkonon vagy a teraszon is.
2.Most elkészülhet az ezer éve kinézett süti
Ha van otthon alapanyag, nyugodtan álljunk neki a régóta halogatott „macerás” sütinek. A konyhai „szöszölés” elűzi a negatív gondolatokat, és a család is tuti hálás lesz a finomságért.
3.Rendszerezzünk!
A kamra, a hűtő és a konyhaszekrény tartalmát érdemes időnként átnézni, szortírozni. Rég nem látott eszközök kerülhetnek elő, vagy pár üveg kincset érő lekvár. És persze olyan dolgok is, amelyeknek inkább a szemetesben a helyük.
4.Készítsünk kovászt!
A boltokban fellépő – átmeneti – élesztőhiány hatására sokan még azok közül is kovászolásba kezdtek, akik korábban ragaszkodtak az élesztős megoldáshoz vagy a kedvenc pékségük frissen sütött termékeihez. A kovász felneveléséhez idő kell, lássunk neki még ma! Az interneten rengeteg szuper leírás közül szemezgethetünk.
5.Nem kell mindig aktívnak lenni: receptek, filmek a neten
Van úgy, hogy elfáradunk, és semmilyen aktivitáshoz sincs kedvünk. Ilyenkor nem kell magunkra erőltetni semmiféle szabadidős tevékenységet, inkább pihenjünk, hatalmas szükség van erre is a feltöltődéshez. Keresgéljünk recepteket, nézzük meg online azt a gasztrofilmet, amit már hetekkel ezelőtt kiszemeltünk, de idáig nem volt rá időnk. Lehet, hogy utána még a kedvünk is megjön egy kis főzőcskéhez!