Lila káposzta saláta kéksajttal és körtével
Adásban volt: 2013. September 12.
A recepthez tartozó videó
Káposztasaláta, ami bármilyen ételnek méltó kísérője lehet. Készítsünk mellé egészben sült szűzpecsenyét!
2015. December 2.
Hozzávalók
- 1/2 fej lila káposzta
- só
- bors
- 3 dl tejföl
- 10 dkg kéksajt
- 2 tk magos mustár
- 3 körte
- pár szem zölddióbefőtt
Elkészítés
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és a sóban kb. 10 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük az öntetet. Egy doboz tejfölben elkeverünk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk két teáskanálnyi magos mustárt, és belemorzsoljuk vagy reszeljük a kéksajtot. A káposztát kinyomkodjuk és leöblítjük, majd beleforgatjuk az öntetbe. Feldaraboljuk körtéket és ezeket is belekeverjük a salátába. Végül a tetejére zölddióbefőttet darabolunk, így tálaljuk.
Megosztom barátaimmal