Magyar séfsikerek a S.Pellegrino globális versenyén
Kiderült, kik a S.Pellegrino Young Chef 2018 elődöntősei. A döntő még odébb van, de a világ huszonegy régiójának tíz-tíz séfje már biztosan ott lesz, hiszen őket több mint 90 ország sok ezer jelentkezője közül választottál ki. A verseny kiváló alkalom arra, hogy a fiatal séfek bemutatkozzanak, a világ kulináris tehetségei találkozzanak, inspirálódjanak és új gasztrokultúrákat ismerjenek meg.
A fiatal tehetségeket megszólító globális verseny iránt egyre nagyobb az érdeklődés – az idei versenyre 30%-kal többen jelentkeztek, mint tavaly.A kelet-európai régióból pedig két magyar séf is továbbjutott az elődöntőbe: Botos András, a székesfehérvári Diófa Étterem sous chef-je, valamint Sándor Rodrigo, a szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja.
A fiatal séfek táljait az olasz konyha elsőszámú nemzetközi oktató- és tréningcentruma, az ALMA felelős szakértői értékelték öt Aranyszabály alapján: összetevők, technika, eredetiség, szépség és üzenet. „Immár harmadik éve feladatunk, hogy kiválasszuk a régiós elődöntőkön résztvevő fiatal séfeket, ám mind a mai napig elképeszt minket a fiatal tehetségekben rejlő szakértelem és szenvedély a minőségi ételek iránt” – mondta el Andrea Sinigaglia, az ALMA menedzsere. Hozzátette, hogy nagyon nehéz régiónként mindössze 10 középdöntőst kiválasztani a rengeteg figyelemre méltó tehetség közül.
Júniustól decemberig az egyes régiók középdöntősei helyi fordulókon mérhetik össze tudásukat. Minden régióban egy független, ismert séfekből álló zsűri értékeli a középdöntősök táljait, és az öt Aranyszabály alapján kiválasztja a legjobbat. A közép-európai helyi döntőre 2017. október 17-én, Varsóban kerül sor.
Az elődöntők nyertesei képviselhetik régiójukat a verseny döntőjében, 2018 júniusában. Minden döntős mellé kijelölnek egy mentor séfet is – a helyi zsűrik egy tagját – aki segíti őket táljuk tökéletesítésében. Idén Wolf András, a New York Kávéház és a Salon is a kelet-európai régió mentorai között lesz.
A képeken a két magyar séf versenyben levő tálját láthatjátok. A borítókép Botos András étele: Galamb magyar rakott burgonyával, céklával és répával, a cikkbeli kép pedig Sándor Rodrigo tálja, mely a “Szeged” fantázianevet kapta.