Gyorssegély, ráadásul mehet tésztára, pirítósra, sült zöldségekre, húshoz, mártogatósnak...
Így késztsd a rukkola pesztót
2017. May 3.
Hozzávalók
- 2 csésze rukkola
- ½ csésze reszelt parmezán
- ¼ csésze pirított fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- ½ citrom leve
- csipet kóser só
- ½ csésze extra szűz olíva olaj
Elkészítés
Egy konyhai robotgép táljába rakjuk bele a rukkolát, parmezánt, fenyőmagot, fokhagymát, citromlevet, sót. 30-60 másodpercig keverjük, amíg majdnem jó lesz.
Kapcsoljuk le a gépet, öntsük a keverékhez az olíva olajat. Ezután keverjük össze alaposan. Kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges.
Kaparjuk le az oldalát, majd keverjük át még egyszer. Tároljuk lezárható dobozban, így hűtőben két hétig eláll.
forrás: foodiecrush.com
Megosztom barátaimmal