Ez a legjobb balzsamecetes csirke recept
Hozzávalók
- ½ csésze balzsamecet
- 2 ek. méz
- 1,5 ek. teljes kiőrlésű mustár
- 3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- kóser só
- frissen őrölt feketebors
- 4 csirkeszárny (csonttal, bőrrel)
- 2 csésze bébi vörös burgonya (félbevágva, esetleg negyedelve)
- 1 ek. rozmaring
- 2 ek. extra-szűz olíva olaj
- 3-4 rozmaringszár a tepsibe
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a balzsamecetet,a mézet, a mustárt, a fokhagymát, a sót és a borsot. Rakjuk bele a csirkeszárnyakat, hogy teljesen ellepje a szósz. Hűtőbe rakva 20-60 percig marináljuk.
Ezalatt készítsük elő a krumplit: Egy tálban keverjük össze azokat a rozmaringgal, sózzuk, borsozzuk. Öntsünk hozzá 1 evőkanál olíva olajat, forgassuk át benne.
Közepes lángon egy serpenyőben (legyen mindenképp sütőálló) melegítsük fel a maradék olajat. Adjuk hozzá a szárnyakat és a szószt, süssük mindkét oldalát 2-2 percig. Rakjuk a serpenyőbe a rozmaringszárakat, majd a burgonyát oszlassuk el egyenletesen a csirkék mellett.
Tegyük a sütőbe a serpenyőt, majd süssük 20 percig – a krumpli legyen lágy, a csirke átsült.
forrás: delish.com