Mutatunk egy nagyon különleges, sörös édességet: Guinness trüffel golyó
Hozzávalók
- 3,5 dl sör (Guinness)
- ½ csésze kakaópor és 340 g csokoládé (apróra vágva)
- 110 g (1/2 csésze) tejszín
- 2 ek. puha vaj
- 450 g csokibevonó
- opcionális toppingok: zúzott mogyoró, zúzott perecdarabok, stb.
Elkészítés
1. Öntsük a sört egy közepes lábasba, lassú tűzön hagyjuk melegedni, amíg ½ csészényire csökken (kb. 30 perc).
2. Egy másik lábasban melegítsük fel a tejszínt.
3. Rakjuk egy tálba az apróra kockázott csokoládét, öntsük rá a meleg sört.
4. Ha a tejszín is meleg, öntsük bele azt is a tálba.
5. Várjunk egy percet, amíg a hő megolvasztja a csokoládét, majd keverjük egyneművé a tál tartalmát.
6. Keverjük bele a vajat. Fedjük be folpakkal a tálat és tegyük 2 órára hűtőbe.
7. Tegyünk sütőpapírt egy tálcára, egy tálkába pedig öntsük bele a kakaóport.
8. Formázzunk kis golyókat a sörös-csokis keverékből, majd forgassuk meg azokat a kakaóporban, tegyük a tálcára. Kb. 36 db 2,5 cm-es trüffelt kapunk. Tegyük vissza 30 percre hűtőbe.
9. Olvasszuk meg a csokoládébevonót, majd ha letelt a 30 perc, forgassuk át benne mindegyik golyót.
10. Amíg nem szárad meg a bevonat, addig díszíthetjük különféle toppingokkal.
forrás: thespruce.com