Ezt muszáj kipróbálni: zöldség, sajtok és paradicsomszósz. Ez a kétsajtos padlizsán
Hozzávalók
- 2 közepes padlizsán 1,5 cm-es karikákra szeletelve
- só
- 1,5 csésze zsemlemorzsa
- 1 ek. olasz fűszerkeverék
- 2 tojás (vagy 1 tojás+ 2 fehérje)
- sütőspray vagy olívaolaj
- 740 ml paradicsomszósz
- 2 csésze reszelt mozzarella
- 2/3 csésze reszelt parmezán
- ½ csésze friss bazsalikom (aprítva)
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 215 °C-ra, béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Egy tálkában keverjük össze a zsemlemorzsát, az olasz fűszerkeveréket és egy tk. sót. Egy másik tálban verjük fel a tojást. Mártsuk bele karikánként a padlizsánt a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe, majd helyezzük azokat a tepsikbe. Süssük 20 percig, félidőnél forgassuk át a szeleteket.
2. Egy 20×30 cm-es jénaiba öntsünk bele ½ csésze paradicsomszószt, majd fektessük rá a megsült padlizsánok felét. Ezután 1 csésze paradicsomszószt oszlassunk el egyenletesen a szeleteken, aztán hintsük meg 1 csésze mozzarellával, 1/3 csésze parmezánnal, ¼ csésze bazsalikommal. Mindezt (kezdve az első réteg paradicsomszósszal) ismételjük meg még egyszer (kivéve a bazsalikomszórást).
3. 15-20 percig süssük a jénai tartalmát, majd hintsük meg a maradék bazsalikommal.
Tipp: Ha van egy kis időd, enyhítheted a padlizsán kesernyésségét. Sózzuk be a szeleteket, tegyük szűrőbe a mosogatóba, majd 30 percig hagyjuk állni. Mossuk át a padlizsánkarikákat és kezdhetjük is a panírozást.
forrás: gimmesomeoven.com