Buffalo csirkével töltött édesburgonya
Hozzávalók
- 7 közepes méretű édesburgonya
- 800g csirkemell (kicsontozott)
- 7 ek. Ranch öntet, koriander vagy petrezselyem (ízlés szerint)
- Buffalo szósz:
- 4 ek. vaj
- 1,5 ek. fehér ecet
- ½ tk. Worcestershire szósz
- ½ tk. fokhagymapor
- 1 tk. kukoricakeményítő + 1 ek. víz
- 2/3 csésze csípős szósz (Frank's Red Hot Original Sauce a legjobb a buffaloiak szerint – nálunk nem kapni, csak rendelni lehet, így bármilyen más csípős szósszal elkészíthető)
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit alufóliával. Helyezzük rá az édesburgonyákat, süssük 30 percig. Kapcsoljuk le a sütőt, de hagyjuk bent a burgonyákat, hogy melegek maradjanak.
2. Ezalatt rakd egy lábasba a csirkemellet, öntsünk rá vizet, hogy ellepje, és főzzük közepesen magas lángon 30 percig. Ha kész, szűrjük át és tegyük vágódeszkára száradni. A kihűlt csirkemellet villával vagy ujjainkkal szedjük apró darabokra.
3. Egy másik lábasban – vagy az imént használtban – közepes lángon főzzük össze a csípős szószt, az ecetet, a Worcestershire szószt és a fokhagymaport. Keverjük bele a vajat. Ha egynemű lett a mártás, keverjük bele az 1 ek. vízben feloldott kukoricakeményítőt. 30 mp-ig keverjük a keveréket, amíg megkeményedik. Vegyük le a tűzről és forgassuk át benne a csirkemellet.
4. Vegyük ki a sütőből a burgonyákat, vágjuk fel azokat hosszában úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Töltsük meg őket a buffalo csirkével, csurgassunk rájuk Ranch szószt, hintsük meg korianderrel/petrezselyemmel.
forrás: notenoughcinnamon.com/