Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sós karamellás- étcsokoládés biscotti

Sós, édes, roppanós. Süssük meg és a reggeli kávénk tökéletes kísérője lesz!
2017. January 31.

 

 

Hozzávalók

2 rúdhoz
  • 10 ek. sótlan vaj (olvasztott, kissé kihűlt)
  • 3 csésze liszt
  • 3 tk. sütőpor
  • ½ tk. só
  • 3 tojás
  • 1 ¼ csésze cukor
  • 2 tk. vanília aroma
  • ½ csésze sós karamell öntet
  • 170 g étcsokoládé

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

2. Egy másik tálban verjük habosra a tojásokat, majd folyamatos kevergetés közben lassan adjuk hozzá a cukrot, a vajat, és a vanília aromát. Keverjük alaposan, amíg a cukor teljesen feloldódik.

3. Óvatosan keverjük bele a karamell öntetet.

4. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük össze a tál tartalmát.

5. Felezzük meg a tésztát, formáljunk belőlük kb. 30×5 cm-es hengereket és tegyük 1-1 sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy 1 nagyba, ha elfér a kettő egymás mellett úgy, hogy hagyunk helyet, hogy megnőjenek). 25-30 percig süssük.

6. Hagyjuk, hogy a hengerek kihűljenek (kb. 10 perc), majd vágjuk fel őket.

7. Vágott oldalukkal lefele fektessük vissza a biscottikat a tepsibe, majd süssük további 14 percig – félidőnél megforgatva őket.

8. Ha kész, hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.

9. Ezalatt egy kis lábasban olvasszuk fel az étcsokoládét, majd csurgassuk rá a biscottikra és várjuk meg, míg rádermed.

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!