Gyors és egyszerű: áfonyás-diós csirkesaláta
Egy finom saláta, amelyet a kezdő konyhatündérek is pillanatok alatt összedobnak
2016. December 16. Edd egyenesen a tálból, kend rá rozskenyérre, vagy kekszre – mindenhogy finom. Elkészítése nem igényel hatalmas konyhatündéri tudást és sok időt sem. Így készítsd:
Hozzávalók
- ½ csésze majonéz
- ¼ csésze görög joghurt vagy tejföl
- 1 tk. frissen facsart citromlé
- 1 ek. apróra vágott petrezselyem
- ¼ tk. szárított kapor
- 3 csésze apróra vágott, natúran elkészített csirkemell
- ½ csésze apróra vágott zeller
- 1/3 csésze aszalt vörös áfonya
- 1/3 csésze apróra vágott pirított dió
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Egy nagy tálban keverd egyneművé a majonézt a görög joghurtot/tejfölt, a citromlevet, a petrezselymet és a kaprot. Add hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd kend kenyérre, kekszre, vagy edd mártogatósként.
A diót így pirítsd: Tedd a diókat egy serpenyőbe, közepes lángra. Gyakori keverés mellett főzd 5 percig. Figyeld őket, ne égjenek oda, csak legyenek szép pirultak. Várd meg még kihűl, mielőtt hozzáadod a salátához.
forrás: celebratingsweets.com
Megosztom barátaimmal