Duplacsokis Télapó-váró keksz
Hozzávalók
- 12 evőkanál puha vaj
- ¾ csésze barna cukor
- ¼ csésze cukor
- 1 teáskanál vanília
- 1 tojás
- 2 csésze liszt
- 1 kis csomag instant vaníliás pudingpor (nem elkészítve)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- 1 csésze közepesen keserű csokoládé chips
- 1 csésze fehér csoki chips
- 1 csésze piros és zöld MM’s cukor
Elkészítés
1. Egy nagy tálban keverjük krémesre a vajat a barna cukoral és a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliát és a tojást, és dolgozzuk össze.
2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a pudingport, a szódabikarbónát és a sót.
3. Nagy mozdulatokkal keverjük össze a nedves és a száraz összetevőket. Keverjük hozzá a csoki chips nagy részét. (Egy kis rész csokit és cukorkát tegyük el későbbre.) Takarjuk le, és a hűtőben pihentessük legalább egy órát.
4. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vékonyan vajazzunk ki egy tepsit. 3 evőkanálnyi tésztából formázzunk gömböket, és tegyük az előkészített tepsire. Finoman nyomkodjuk bele a félretett csoki chipset és színes cukorkát a tésztába. (így biztosak lehetünk benne, hogy sütés után is látszani fognak.)
5. Süssük 9-12 percig, amíg már egyben marad a süti, de még nem tűnik teljesen késznek. Hagyjuk hűlni legalább 10 percig a tepsin. Tegyük át a sütiket a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Szobahőmérsékleten, légmentesen lezárva tároljuk.
Forrás: lecremedelacrumb.com