Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyéjszakás répatorta zabkása és egyéjszakás áfonyás-citromos zabkása

Adásban volt: 2016. November 17.
A recepthez tartozó videó
2016. November 17.

Hozzávalók

  • répatorta zabkása:
  • 80 g zabpehely
  • 1 ek. chia mag
  • 2 dl mandulatej
  • 20 dkg görög joghurt
  • 1-2 ek. méz
  • 1 tk. fahéj
  • 1 szál sárgarépa
  • dió
  • áfonyás-citromos zabkása:
  • 80 g zabpehely
  • 1 ek. chia mag
  • 2 dl mandulatej
  • 20 dkg görög joghurt
  • 3 ek. áfonya lekvár
  • 1 marék áfonya
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

1. Egy befőttes üvegbe zabpelyhet teszünk, megszórjuk chia maggal, ráöntjük a tejet, majd rákanalazzuk a görög joghurtot. Ebből lesz a két reggeli zabkása alapja.

2. A répás változathoz rátesszük a sárgarépát, megszórjuk fahéjjal, majd ráhalmozunk egy pár szem diót.

3. Az áfonyás verzióhoz a joghurtos zabpelyhes keverékre rákanalazzuk az áfonyalekvárt, a szárított, friss vagy fagyasztott áfonyát, végül citromhéjat reszelünk rá.

4. Fél órát, vagy akár egy egész éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, és reggelire fogyasztjuk.

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!