Egyéjszakás répatorta zabkása és egyéjszakás áfonyás-citromos zabkása
Hozzávalók
- répatorta zabkása:
- 80 g zabpehely
- 1 ek. chia mag
- 2 dl mandulatej
- 20 dkg görög joghurt
- 1-2 ek. méz
- 1 tk. fahéj
- 1 szál sárgarépa
- dió
- áfonyás-citromos zabkása:
- 80 g zabpehely
- 1 ek. chia mag
- 2 dl mandulatej
- 20 dkg görög joghurt
- 3 ek. áfonya lekvár
- 1 marék áfonya
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítés
1. Egy befőttes üvegbe zabpelyhet teszünk, megszórjuk chia maggal, ráöntjük a tejet, majd rákanalazzuk a görög joghurtot. Ebből lesz a két reggeli zabkása alapja.
2. A répás változathoz rátesszük a sárgarépát, megszórjuk fahéjjal, majd ráhalmozunk egy pár szem diót.
3. Az áfonyás verzióhoz a joghurtos zabpelyhes keverékre rákanalazzuk az áfonyalekvárt, a szárított, friss vagy fagyasztott áfonyát, végül citromhéjat reszelünk rá.
4. Fél órát, vagy akár egy egész éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, és reggelire fogyasztjuk.