Teljes kiőrlésű pita sült zöldségekkel és tofuval töltve
Hozzávalók
- 120 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 tojás
- 20 dkg tofu (natúr vagy füstölt)
- 15 dkg brokkoli
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg lilahagyma
- 15 dkg kaliforniai paprika
- 15 dkg cukkini
- szójaszósz
- szezámmag
- kókuszolaj
- só
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
2. A teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük a tojásokkal, sóval, majd kevés vízzel sűrű, de folyékony tésztává hígítjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe négy darab egyenlő méretű korongot formázunk a tésztából. Az előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni.
3. A töltelékhez megmossuk, megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket. A cukkinit félkörre, a sárgarépát karikákra, a lilahagymát és a paprikát szeletekre, a brokkolit rózsáira szedjük. A tofuról leöntjük a levét és felkockázzuk.
4. Egy serpenyőben vagy wokban 2 evőkanál kókuszolajon pirítani kezdjük a zöldségeket. Ha szépen megpirultak, hozzáadjuk a felkockázott tofut és meglocsoljuk az egészet szójaszósszal. Így pároljuk további 10 percig.
5. A szezámmagot egy száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd hozzáöntjük a zöldséges-tofus töltelékhez.
6. A kihűlt piták széléről levágunk egy-egy kb. 2 cm széles részt, majd a késsel óvatosan „zsebet” vágunk a tésztába, ide töltjük a pirított tofus zöldségeket.