Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Teljes kiőrlésű pita sült zöldségekkel és tofuval töltve

Készítsük el a pitát mi magunk, egyszerű és 10 perc alatt megsül
2016. November 14.

Hozzávalók

  • 120 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg tofu (natúr vagy füstölt)
  • 15 dkg brokkoli
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg lilahagyma
  • 15 dkg kaliforniai paprika
  • 15 dkg cukkini
  • szójaszósz
  • szezámmag
  • kókuszolaj

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

2. A teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük a tojásokkal, sóval, majd kevés vízzel sűrű, de folyékony tésztává hígítjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe négy darab egyenlő méretű korongot formázunk a tésztából. Az előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni.

3. A töltelékhez megmossuk, megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket. A cukkinit félkörre, a sárgarépát karikákra, a lilahagymát és a paprikát szeletekre, a brokkolit rózsáira szedjük. A tofuról leöntjük a levét és felkockázzuk.

4. Egy serpenyőben vagy wokban 2 evőkanál kókuszolajon pirítani kezdjük a zöldségeket. Ha szépen megpirultak, hozzáadjuk a felkockázott tofut és meglocsoljuk az egészet szójaszósszal. Így pároljuk további 10 percig.

5. A szezámmagot egy száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd hozzáöntjük a zöldséges-tofus töltelékhez.

6. A kihűlt piták széléről levágunk egy-egy kb. 2 cm széles részt, majd a késsel óvatosan „zsebet” vágunk a tésztába, ide töltjük a pirított tofus zöldségeket.

 

Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!