Kókuszkocka
Hozzávalók
- Piskótához:
- 8 db tojás
- 8 ek búzaliszt
- 8 ek kristálycukor
- késhegynyi sütőpor
- Az öntethez:
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 3-4 ek holland kakaópor
- 1 ek rumaroma
- Beforgatáshoz:
- 200 g kókuszreszelék
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük 3 evőkanál kristálycukorral, a tojások sárgáját a maradék cukorral tejföl sűrűségűre keverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a kemény habbá vert fehérjét. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt, 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük!
Az öntethez felmelegítjük a tejet az összes hozzávalóval, majd félrerakjuk és hagyjuk szobahőmérsékletre visszahűlni. Ha a piskótánk kihűlt, felvágjuk tetszőleges méretű kockákra, beleforgatjuk a csokiszirupba, majd végül a kókuszreszelékbe.