Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Banános-diós palacsinta karamellszósszal

Adásban volt: 2016. October 21.
A recepthez tartozó videó
2016. October 21.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 0,5 l tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 banán
  • 20 dkg dió
  • 20 dkg barnacukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

1. Készítsünk hagyományos palacsintatésztát.

2. A karamellszószhoz olvasszuk meg a barnacukrot (ne kevergessük) és ha már teljesen besűrűsödött adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és a felmelegített tejszínt, és ha összeforrt, tegyük félre.

3. Kezdjük el kisütni a palacsintákat, de közben egy másik serpenyőben a durvára vágott diót szárazon pirítsuk meg.

4. A banánokat törjük össze, kissé darabos, de pépes állagot kell kapnunk. Ezzel töltsük meg a palacsintákat, öntsünk rá karamellszószt és szórjuk meg a pirított dióval.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!