Húsleves sült kacsából
Hozzávalók
- 1 egész pecsenyekacsa
- 1 póréhagyma
- 2 hagyma
- 1 csokor újhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 zellergumó
- 1 petrezselyemgyökér
- friss koriander
- 5 dkg gyömbér
- 2 rúd fahéj
- 2 csillagánizs
- 1 csomag ázsiai levestészta
- fokhagyma
Elkészítés
1. A kacsát egyben süssük meg egy tepsiben, ha ez kész, akkor egyben tegyük át egy nagy lábasba. Hideg vízzel öntsük fel, míg ellepi és kezdjük el főzni.
2. A gyömbért karikázzuk fel és tegyük a vízbe 2 fahéjrúddal együtt. Dobjuk mellé a csillagánizst és a fokhagymát is. Adjuk a leveshez a hagymát félbevágva, a sárgarépát megtisztítva nagyobb darabokban, a zellert és a póréhagymát.
3. Lassú tűzön 2-3 órát főzzük, időnként szedjük le róla a habot.
4. Ha elkészült a leves, vegyük ki a kacsát, majd a mellehúsát szeljük vékony szeletekre. Tálaláskor az edény aljára tegyük a tésztát, tegyük rá a húst, öntsük rá a levest, majd adjuk hozzá a zöldségeket (chili, újhagyma, koriander)