Chia magos, mandulás keksz
Hozzávalók
32 darab- 2 evőkanál finomra őrölt chiamag
- ¼ csésze+2 evőkanál víz
- 2 ½ csésze finomra őrölt mandulaliszt
- ½ csésze kókuszliszt
- 2 teáskanál borkősav
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- ¾ teáskanál őrölt szegfűszeg
- ½ teáskanál őrölt szegfűbors
- ½ teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 csésze szilárd kókuszzsír
- 1 ½ csésze kókuszcukor
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
2. Egy kis tálban keverjük össze a chiamagot és a vizet, és tegyük félre megdagadni.
3. Elektromos habverővel keverjük össze a kókuszolajat és a kókuszcukrot. Adjuk hozzá a chiamagot, és alaposan keverjük el. Vegyük vissza a fokozatot, és keverjük hozzá a liszteket. Közben többször kaparjuk le a tésztát az edény oldaláról, hogy a liszt teljesen belekeveredjen a tésztába. Tegyük a tésztát a hűtőbe 30 percre.
4. Egy púpozott evőkanálnyi tésztából gyúrjunk golyót a tenyerünkkel, majd helyezzük az egyik előkészített tepsire. Ismételjük ezt addig, amíg az összes tészta el nem fogy. A golyók között legyen 5 cm távolság. Egy villával keresztet rajzolva egy kicsit nyomjuk le a golyók tetejét.
5. Süssük 12 percig, amíg a szélük aranybarna lesz, félidőben cseréljük meg a két tepsit.
6. Hagyjuk a kekszeket 5 percig tepsin hűlni, majd tegyük rácsra, amíg teljesen kihűlnek.
Forrás: thekitchn.com