Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Töltött gomba

2016. October 2.

Hozzávalók

4-6 személyre
  • 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 12 nagy csiperke gomba, alaposan megmosva, a tönkök eltávolítva, de megőrizve
  • ½ csésze bébispenót, apróra vágva
  • ½ csésze koktélparadicsom, apróra vágva
  • 1 hagyma, finomra vágva
  • 2 evőkanál, finomra vágott petrezselyem
  • 1/8 teáskanál só, plusz megszórni a gombafejeket
  • egy csipet frissen őrölt fekete bors
  • 3 evőkanál reszelt Pecorino sajt
  • 3 evőkanál pankómorzsa

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius fokra.

2. Kenjünk ki egy tepsit, 1 teáskanál olívaolajjal.

3. Vágjuk apróra a tönköket, és tegyük félre.

4. Helyezzük a gombafejeket az előkészített tepsire, és süssük 12 percig.

5. Közben, egy közepes serpenyőben melegítsük meg a maradék 1 teáskanálnyi olívaolajat.

6. Adjuk hozzá az apróra vágott tönköket, a spenótot, a hagymát, a fokhagymát, és pároljuk kb. 6 percig, amíg a spenót egy kicsit összeesik.

7.  Majd adjuk hozzá a paradicsomot, és főzzük további 2 percig.

8. Kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és keverjük hozzá a petrezselymet, sót, borsot, és 2-2 evőkanál Pecorino sajtot és pankómorzsát.

9. Kapcsoljuk be a grillsütőt.

10. Osszuk el egyenletesen a spenótos keveréket a gombafejek között, szórjuk meg őket a maradék sajttal és morzsával, majd 2-3 perc alatt süssük aranybarnára. Melegen tálaljuk.

 

Forrás:foodnetwork.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!