Sajtos sütőtökös lencsés pite
Hozzávalók
2 személyre- 60g vöröslencse
- 250ml zöldség alaplé
- Fekete bors – ízlés szerint
- ½ tk szárított kakukkfű vagy zsálya
- 3 púpozott evőkanál sütőtök püré
- 30g parmezán jellegű sajt, finomra reszelve
- 2 tk sima liszt
- 100g leveles tészta
- 1tk tej
Elkészítés
1.Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
2. Keverjük össze a lencsét és a zöldséglevet.
3. Főzzük, amíg a lencse megpuhul. (ne hagyjuk, hogy dühösen bugyborékoljon)
4. Amikor a folyadék szinte teljesen felszívódott, kevergessük a lencsét folyamatosan, hogy nehogy letapadjon.
5. Fűszerezzük borssal, a kakukkfűvel (zsályával), adjuk hozzá a sütőtök pürét és a reszelt parmezánt, és keverjük jól el, amíg a sajt elolvad.
6. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
7. A tésztát lisztezzük és 3 mm vastagságúra nyújtsuk. Osszuk el a lencse keveréket két kis sütésálló edénybe (de tehetjük egy nagyobba is) és tegyük a tetejére a tésztát.
8. Villával szurkodjuk meg és kenjük meg tejjel a tetejét.
9. Süssük 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.
10. Kínáljuk párolt brokkolival.
Forrás: amuseyourbouche.com