Dupla fokhagymás zöldborsós brassói
Adásban volt: 2013. June 28.
A recepthez tartozó videó
Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.
2016. July 26.
Hozzávalók
- 1/2 kg újkrumpli, meghámozva, felkockázva
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb darab sertésszűz
- 4 gerezd fokhagyma, reszelve
- só
- bors
- 25 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Elkészítés
Először a sütőben ropogósra sütjük a krumplit.
Ehhez a sütőt előmelegítjük 200C fokra. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, összeforgatjuk 4 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal, majd egy tepsire szórjuk. (Érdemes sütőpapírt fektetni alá) Kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Közben serpenyőben a reszelt fokhagymával megpirítjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáöntjük a zöldborsót, és azzal további 5 percig sütjük.Belekeverjük a ropogósra sült burgonyát, végül a petrezselymet, és a tetejére szórjuk a konfitált fokhagyma gerezdeket.
Megosztom barátaimmal