Zöldborsós sütőben sült omlett (frittata)
Adásban volt: 2013. July 1.
A recepthez tartozó videó
A frittata az olaszok omlettje. Ez a zöldborsós, cukkinis változat, akár egy kiadós reggeli, de salátával könnyű ebéd vagy vacsora is lehet.
2016. July 11.
Hozzávalók
4-6 adag- 1 cukkini
- 25 dkg borsó
- 8 tojás
- 5 dkg juhsajt
- olívaolaj
Elkészítés
Az apróra kockázott cukkinit egy kevés olívaolajon megpirítjuk, enyhén sózzuk, borsózzuk.
A nyolc tojást villával felverjük.
Amikor a cukkini már kapott egy kis színt, hozzáadjuk a zöldborsót, összeforgatjuk a cukkinivel és egy rövid ideig együtt is pirítjuk a zöldségeket.
A tojásba belekeverjük a reszelt sajt felét. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a megpirult zöldségeket.
Az elkészült keveréket egy 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük és reszelt sajttal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal