Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Waldorf saláta

Adásban volt: 2013. december 3.
A recepthez tartozó videó
A világ egyik leghíresebb salátája a Waldorf, ami dió, alma és zeller vitamindús keveréke, amit könnyű majonéz von be. Vendégvárónak, előételnek is kiváló, de tökéletes körete húsoknak. Mi füstölt borjúnyelv mellé ajánljuk.
2015. október 1.

Hozzávalók

  • 1 gumós zeller
  • 1 csomag szárzeller
  • 2 zöldalma
  • 2 piros alma
  • 10 dkg dió
  • majonéz
  • joghurt
  • magos mustár
  • 1 citrom

Elkészítés

A zellert falatnyi darabokra felkockázzuk, majd sós forró vízben rövid ideig blansírozzuk, leszűrjük és jéghideg vízzel leöblítjük. A szárzellert vékonyan felkarikázzuk, éz almákat szintén kis kockákra vágjuk. A dióbelet durvára vágjuk, és szárazon egy forró serpenyőben megpirítjuk. A zöldségeket egy nagyobb tálban összeforgatjuk a pirított dió felével. Elkészítjük az öntetet. A majonézt elkeverjük a magos mustárral, a joghurttal, óvatosan sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket összeforgatjuk az öntettel. Tálaláskor megszórjuk a pirított dió másik felével.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Füstölt borjúnyelv Waldorf salátával

Vendégvárónak, előételnek, de akár egy családi ebédnek is kiváló a hajszálvékony, füstölt borjúnyelvvel díszített waldorf saláta.

Borjú fartő tormás krémmártással

Lassan készül, mint minden vasárnapi ebéd, de ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk szabadulni tőle.
Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Lassan készül, mint minden vasárnapi ebéd, de ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk szabadulni tőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.