Waldorf saláta
Adásban volt: 2013. December 3.
A recepthez tartozó videó
A világ egyik leghíresebb salátája a Waldorf, ami dió, alma és zeller vitamindús keveréke, amit könnyű majonéz von be. Vendégvárónak, előételnek is kiváló, de tökéletes körete húsoknak. Mi füstölt borjúnyelv mellé ajánljuk.
2015. October 1.
Hozzávalók
- 1 gumós zeller
- 1 csomag szárzeller
- 2 zöldalma
- 2 piros alma
- 10 dkg dió
- majonéz
- joghurt
- magos mustár
- 1 citrom
Elkészítés
A zellert falatnyi darabokra felkockázzuk, majd sós forró vízben rövid ideig blansírozzuk, leszűrjük és jéghideg vízzel leöblítjük. A szárzellert vékonyan felkarikázzuk, éz almákat szintén kis kockákra vágjuk. A dióbelet durvára vágjuk, és szárazon egy forró serpenyőben megpirítjuk. A zöldségeket egy nagyobb tálban összeforgatjuk a pirított dió felével. Elkészítjük az öntetet. A majonézt elkeverjük a magos mustárral, a joghurttal, óvatosan sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket összeforgatjuk az öntettel. Tálaláskor megszórjuk a pirított dió másik felével.
Megosztom barátaimmal