Töltött csirketekercsek bulgurkörettel
Savanyúságot nemcsak a hús mellé kínálhatsz, hanem nyugodtan választhatod tölteléknek is. Pont úgy, mint ebben a receptben!
Hozzávalók
4 személyre- 4 db egész csirkecombfilé
- só, őrölt fekete bors
- 8 db kisebb csemegeuborka
- 32 szelet vékonyra szelt kolbász
- 2 evőkanál olaj + a sütőtálhoz
- 20 dkg bulgur
- 1 csokor petrezselyem
- 15 dkg koktélparadicsom
Elkészítés
A csirkecombfiléket vágjuk ketté, majd az így kapott 8 húsdarabot klopfoljuk ki kissé, és sózzuk, borsozzuk. Az uborkákat csepegtessük le, és vágjuk mindet négybe. A hússzeletek egyik oldalára tegyünk 4-4 szelet kolbászt és 4-4 csík uborkát, majd tekerjük fel, és rögzítsük hústűvel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük körben kérget a hústekercsekre. Ezután tegyük át egy vékonyan kiolajozott sütőtálba, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 30-35 percet.
Közben a bulgurt öblítsük át, és kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben főzzük puhára. Amikor elkészült, keverjük hozzá a leszárazott, felaprított petrezselymet és a megmosott, cikkekre vágott koktélparadicsomot. Tálaljuk a csirketekercsek mellé.
Ezt a receptet is próbáld ki: