Tavaszi minestrone leves
Adásban volt: 2013. June 17.
A recepthez tartozó videó
Klasszikus minestrone, az olasz konyha egyik felejthetetlen levese. Ezúttal csigatésztával.
2016. March 30.
Hozzávalók
4 adag- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 3 szárzeller
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 1,5 liter víz, vagy leszűrt zöldségleves
- 15 dkg csigatészta
- 1 csomag (50 dkg) zöldspárga
- 2 közepes cukkini
- 25 dkg pucolt zöldborsó
- friss bazsalikom
- só
- bors
- tálaláshoz: parmezánforgácsok
Elkészítés
Az olívaolajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát. Felöntjük a leszűrt alaplével (vagy vízzel), sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felkockázott karalábét és a csigatésztát, majd 15 percig főzzük. A főzés második szakaszában hozzáadjuk a felkarikázott spárgát, a felkockázott cukkinit, valamint a zöldborsót, majd további 5 percig főzzük (ezek a zöldségek sokkal hamarabb megpuhulnak, mint a karalábé és a csigatészta). Az elkészült levest tálaláskor parmezánforgácsokkal megszórjuk.
Megosztom barátaimmal