Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tatárbifsztek (egzotikus változat)

Adásban volt: 2013. October 28.
A recepthez tartozó videó
A hagyományos tatárbifsztek mellett érdemes kipróbálni ezt az egzotikus, gyömbéres, szójás változatot. Pikáns, izgalmas, tuti siker!
2015. October 26.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 20 dkg jó minőségű marhahús (bélszín, hátszín, fehérpecsenye, de nem darálva!)
  • 1 tojás
  • szezámolaj
  • koriander levél
  • salotta
  • szójaszósz
  • gyömbér
  • szezámmag

Elkészítés

Egy egész tojáshoz vékony sugárban 3 evőkanálnyi szezámolajat csorgatunk és jól elkeverjük.
Adunk hozzá néhány egy lime levéből néhány csepp, reszelünk hozzá egy gerezd fokhagymát, friss gyömbért, hozzáadjuk a finomra aprított salotta hagymát, szezámmagot, és egy kevés szójaszószt.
A marhahúst nem daráljuk, hanem egy éles késsel egészen apróra vágjuk.
Finoman sózzuk, borsozzuk.
Az olajos keverékbe beleforgatjuk a húst, és átkeverjük.
Végül adunk még hozzá frissen aprított koriandert és sült krumplival tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tatárbifsztek (brüsszeli változat)

Tatárbifsztek, talán kicsit másképp, mint ahogy megszoktuk, de kár volna kihagyni.
Egzotikus téli gyümölcssaláta

Egzotikus téli gyümölcssaláta

Fűszerek és izgalmas gyümölcsök teszik különlegessé az egzotikus téli salátát.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!