Tatárbifsztek (egzotikus változat)
Adásban volt: 2013. October 28.
A recepthez tartozó videó
A hagyományos tatárbifsztek mellett érdemes kipróbálni ezt az egzotikus, gyömbéres, szójás változatot. Pikáns, izgalmas, tuti siker!
2015. October 26.
Hozzávalók
2-4 adag- 20 dkg jó minőségű marhahús (bélszín, hátszín, fehérpecsenye, de nem darálva!)
- 1 tojás
- szezámolaj
- koriander levél
- salotta
- szójaszósz
- gyömbér
- szezámmag
Elkészítés
Egy egész tojáshoz vékony sugárban 3 evőkanálnyi szezámolajat csorgatunk és jól elkeverjük.
Adunk hozzá néhány egy lime levéből néhány csepp, reszelünk hozzá egy gerezd fokhagymát, friss gyömbért, hozzáadjuk a finomra aprított salotta hagymát, szezámmagot, és egy kevés szójaszószt.
A marhahúst nem daráljuk, hanem egy éles késsel egészen apróra vágjuk.
Finoman sózzuk, borsozzuk.
Az olajos keverékbe beleforgatjuk a húst, és átkeverjük.
Végül adunk még hozzá frissen aprított koriandert és sült krumplival tálaljuk.
Megosztom barátaimmal