Szupergyümölcsös rétes
Puding és az épp szezonális gyümölcs(ök) párosa alkotja ennek a könnyű, nyárias rétesnek a töltelékét. Ezért a desszertét megéri bekapcsolni a sütőt!
Hozzávalók
2 rúdhoz- 6 dl tej
- 15 dkg cukor
- 2 tasak epres pudingpor
- 1 csomag 6 lapos réteslap
- kb. 10 dkg vaj vagy margarin
- 4 evőkanál búzadara
- 25 dkg megtisztított, feldarabolt gyümölcs vegyesen (pl. kockázott nektarin, kimagozott meggy vagy cseresznye és leszemezett ribizli)
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
4 dl tejet felteszünk forrni. A maradék tejben simára keverjük a cukrot és a pudingport, a lábasba öntjük, és mérsékelt lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Kiterítünk egy réteslapot egy tiszta konyharuhára. Vékonyan megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, és rátesszük a 2. lapot. Erre szintén vaj, majd a 3. lap kerül. A tészta 1/3-ára (a széleket üresen hagyva) búzadarát szórunk. Eloszlatjuk rajta a puding és az előkészített gyümölcsök felét, a széleket felhajtjuk, és a konyharuha segítségével felcsavarjuk rétest. Hasonlóan elkészítjük a másik rudat is.
A réteseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket lekenjük a maradék olvasztott zsiradékkal. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Pihentetés után megszórjuk porcukorral, majd felszeleteljük.
Ezt a receptet is próbáld ki: