Sült paprika petrezselyemmel és pirított mandulával
Hozzávalók
2-4 adag- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 5 dkg pirított mandula
- 1 csokor petrezselyem
- olívaolaj
- balzsamecet
- fokhagyma
- 1 mozzarella
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük a grill vagy legforróbb fokozatra.
A paprikákat egyben vagy félbevágva, egy alufóliával bélelt tepsiben egymás mellé helyezzük és addig sütjük őket, amíg teljesen megfeketedik a héjuk.
Ezután egy jénai tálba vagy jól zárható műanyag dobozba tesszük őket, lezárjuk, majd legalább 15 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt a paprika összeesik, és a héja simán lehúzhatóvá válik.
A paprikából kisült levet félre tesszük.
A meghámozott paprikákat kimagozzuk és hosszú csíkokra vágjuk.
A felcsíkozott paprikákat egymás mellé egy tányérra rakjuk, és elkészítjük az öntetet.
A sült paprika levéhez hozzákeverünk egy kiskanálnyi balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat.
Az öntettel meglocsoljuk a sült paprikákat, megszórjuk hajszálvékonyra vágott fokhagymával, aprított petrezselyemmel és szárazon pirított durvára vágott mandulával.
Majd legvégül rákerül a mozzarella, amit elég rátépkedni.