Sült karfiol rizs
Ha diétába kezdünk, fontos odafigyelni a szénhidrátbevitelünk mérséklésére. Estefelé például már nem ajánlott szénhidrátban gazdag főételeket választanunk. A rizs kiváltására nagyon jó alternatívát jelent a karfiol, amiből könnyedén rizs-szerű ételt varázsolhatunk.
Hozzávalók
2 adaghoz- 50 dkg karfiol
- 2 dl szójaszósz
- 20 dkg kínai zöldségkeverék (paprika, bambuszrügy, sárgarépa, póréhagyma, gomba)
- 2 db tojás
- 1 szál újhagyma
Elkészítés
A karfiolt apró rózsákra szedjük, éles késű aprítóba tesszük és rizs méretű darabokra aprítjuk.
A felaprított karfiolt egy serpenyőbe tesszük, felöntjük ujjnyi vízzel és addig pároljuk, amíg lefő a víz és pirulni kezd a karfiol.
Egy külön serpenyőben párolni kezdjük a zöldségkeveréket 1 dl szójaszósz hozzáadásával. Ha elkészült a karfiol, hozzáadjuk a zöldségekhez a maradék szójaszósszal együtt. Alaposan összepirítjuk, majd hozzáöntjük a villával felvert tojásokat és további 3 perc alatt összesütjük a zöldséges „rizst”.
Újhagyma karikákkal díszítve, melegen tálaljuk.