Spanyol pirított burgonyasaláta
Hozzávalók
3-4 személyre- 450g burgonya
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 ¼ teáskanál só
- ½ teáskanál frissen őrölt bors
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 205 Celsius fokra.
2. Vágjuk a krumplikat felekre vagy negyedekre, és tegyük egy tálba.
3. Adjunk hozzá 2 evőkanál olívaolajat, ¾ teáskanál sót és az összes borsot. Keverjük össze, és egy rétegben öntsük egy tepsire. 40 perc alatt süssük meg, közben 2-szer forgassuk át.
4. Fontos, hogy aranybarnára süljenek.
5. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk lehűlni.
6. Egy tálban keverjük össze a ½ teáskanál sót, az 1 evőkanál olajat, a fokhagymát, a majonézt, a citromlevet és a mustárt.
7. Keverjük össze, és öntsük a kihűlt burgonyára.
Forrás: food52.com
Megosztom barátaimmal