Sajtgolyók paradicsomos bulgurral
A bulgur igazán hálás alapanyag: gyorsan megfő és szuperül ízesíthető, variálható. Minden konyhában ott a helye!
Hozzávalók
4 személyre- A bulgurhoz:
- 25 dkg bulgur
- 7 vagy 14 dkg sűrített paradicsom (28-30%-os)*
- só, őrölt fekete bors
- A sajtgolyókhoz:
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt trappista sajt
- 2 db tojássárgája
- kevés liszt
- só
- kevés zsemlemorzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
* „Kicsi” vagy „nagy” konzerv sűrített paradicsommal is finom a bulgurköret. Kevéssel akkor készítem, ha éppen csak egy kis színt és plusz ízt szeretnék adni neki, viszont ha paradicsomos összhatás a cél, jöhet a nagyobb adag.
A bulgurt egy lábasba szórjuk, felöntjük kétszeres mennyiség vízzel, rákanalazzuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, felforraljuk, majd addig főzzük, amíg a bulgur megpuhul és felszívja a folyadékot.
A sajtgolyókhoz a kétféle sajtot lereszeljük, hozzádolgozzuk a tojássárgájákat, kevés lisztet és sót. A masszából golyókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük, a paradicsomos bulgurral körítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: