
Ragacsos-fűszeres-szezámos karfiol szárnyak
Hozzávalók
- Karfiol szárnyak:
- 1 csésze zsemlemorzsa (sóval és borssal ízesítve)
- 1 kis fej karfiol
- ½ csésze liszt
- ½ csésze mandulatej
- ¼ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt bors
- ½ fokhagymasó
- ¼ teáskanál chilipehely
- Szósz:
- 5 evőkanál juharszirup
- ½ teáskanál szezámmag
- ¼ teáskanál őrölt bors
- ¾ teáskanál őrölt gyömbér
- apróra vágott mogyoróhagyma és szezámmag a tálaláshoz
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
2. Tegyünk szilikon sütőlapot vagy fóliát egy tepsibe.
3. Szedjük a karfiolt rózsákra, a torzsára nem lesz szükségünk.
4. Vágjuk a karfiolt csirkeszárny méretű darabokra.
5. Egy nagy tálban keverjük össze az összetevőket a zsemlemorzsa kivételével, azt tegyük egy másik tálba.
6. Forgassuk bele a karfiol darabokat a keverékbe, rázzuk le a felesleget. Utána forgassuk bele a zsemlemorzsába is, és tegyük az előkészített tepsire. Végezzük ezt el az összes karfiol darabbal.
7. Süssük 22 percig.
8. Amíg sül a karfiol, keverjük össze a szósz összetevőit.
9. Vegyük ki a karfiolt a sütőből, és itt dönthetünk: tálalhatjuk a szószt külön, a karfiol mellé, a karfiol ekkor is kellően ropogós lesz. A másik esetben kenjük meg a karfiol darabokat a szósszal, és tegyük vissza a sütőbe még 5 percre.
10. Vegyük ki a sütőből és azonnal tálaljuk.
Forrás: jessicainthekitchen.com