Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ragacsos-fűszeres-szezámos karfiol szárnyak

Csak összekeverjük a hozzávalókat, 20 percre a sütőbe tesszük és készen is van
2016. November 7.

Hozzávalók

  • Karfiol szárnyak:
  • 1 csésze zsemlemorzsa (sóval és borssal ízesítve)
  • 1 kis fej karfiol
  • ½ csésze liszt
  • ½ csésze mandulatej
  • ¼ teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt bors
  • ½ fokhagymasó
  • ¼ teáskanál chilipehely
  • Szósz:
  • 5 evőkanál juharszirup
  • ½ teáskanál szezámmag
  • ¼ teáskanál őrölt bors
  • ¾ teáskanál őrölt gyömbér
  • apróra vágott mogyoróhagyma és szezámmag a tálaláshoz

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.

2. Tegyünk szilikon sütőlapot vagy fóliát egy tepsibe.

3. Szedjük a karfiolt rózsákra, a torzsára nem lesz szükségünk.

4. Vágjuk a karfiolt csirkeszárny méretű darabokra.

5. Egy nagy tálban keverjük össze az összetevőket a zsemlemorzsa kivételével, azt tegyük egy másik tálba.

6. Forgassuk bele a karfiol darabokat a keverékbe, rázzuk le a felesleget. Utána forgassuk bele a zsemlemorzsába is, és tegyük az előkészített tepsire. Végezzük ezt el az összes karfiol darabbal.

7. Süssük 22 percig.

8. Amíg sül a karfiol, keverjük össze a szósz összetevőit.

9. Vegyük ki a karfiolt a sütőből, és itt dönthetünk: tálalhatjuk a szószt külön, a karfiol mellé,  a karfiol ekkor is kellően ropogós lesz. A másik esetben kenjük meg a karfiol darabokat a szósszal, és tegyük vissza a sütőbe még 5 percre.

10. Vegyük ki a sütőből és azonnal tálaljuk.

 

Forrás: jessicainthekitchen.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!