Próbáljuk ki a hajdinakását is reggelire, ne csak a zabot! Íme egy tökéletes és egészséges reggeli
Csak hogy ne legyen unalmas mindig zabkását vagy müzlit enni, mutatok egy újabb fajta kását, ami tökéletes választás reggelinek. Főzést nem igényel, csupán egy kis előző esti előkészületet, fogyasztás előtt pedig kedvünk szerint ízesíthetjük és díszíthetjük gyümölcsökkel és magvakkal.
A hajdina egyébként kiváló élelmi rost forrás, ennek köszönhetően tisztítja a beleket és lassítja a tápanyagok felszívódását is, ez pedig a fogyókúra során is előnyös tulajdonság, hiszen tovább tart a jóllakottság érzet.
Hozzávalók
2 pohárhoz- 15 dkg hajdina
- 3 dl kókusztej
- 5 dkg eritrit
- 10 dkg (kókusz) joghurt
- 2 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg bogyós gyümölcs
Elkészítés
A fogyasztást megelőző este alapos mosás után beáztatjuk a hajdinát a kókusztejbe, majd egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük.
Reggelre megszívja magát folyadékkal és megpuhul. Ekkor turmixgépben vagy aprítóban krémesre turmixoljuk az eritrittel, a joghurttal és a kókuszreszelékkel.
Tálalhatjuk őket a mostanában divatos befőttes üveges módon, de természetesen bármilyen kis tálka megteszi. Ízlés szerint bogyós gyümölcsökkel, áfonyával, szederrel, málnával fogyasszuk.