Omlós, fűszeres sertéshússal töltött tortilla
Hozzávalók
6-8 adag- 1kg sertéslapocka, nagyobb darabokra vágva
- 1 nagy hagyma, felszeletelve
- 4 gerezd fokhagyma, egészben
- 1 evőkanál zsír
- 1 narancs leve és héja
- 1 rúd fahéj
- 1 evőkanál római kömény
- 2 babérlevél
- 3 szem szegfűszeg
- 5 szem szegfűbors
- 6 dl víz
- só
- bors
- 1 csomag tortilla (nagy átmérőjű)
Elkészítés
A sertéslapockát kb. 6x4cm-es darabokra vágjuk. Serpenyőben forróra hevítjük a zsírt, majd a húsdarabokat minden oldalukon megpirítjuk. Hozzáadjuk a római köményt, sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a hagymát, az egész fokhagymát, és a fűszereket: a babérlevelet, a fahéjrudat, szegfűborsot, szegfűszeget végül a narancs kifacsart levét és két-három nagyobb darabban a héját.
Fedő alatt, alacsony lángon, teljesen puhára főzzük, addig, amíg a húst teljesen szétomlik, a mártás pedig besűrűsödik, hústól függően ez kb. 2,5 óráig tart (kuktában 1,5 óra). Ha a mártást túl hígnak látjuk, a főzési idő végén fedő nélkül még forraljuk addig, hogy a mártás sűrűn vonja be a húst. Végül a húst villával, hosszanti szálakra szedjük, és összekeverjük a mártással, majd a tortillákra halmozzuk, teszünk rá avokádókrémet, paradicsom salsát feltekerjük és tálaljuk.