Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mini Oreós sajttorta

"Béleljük ki a muffin forma mélyedéseit és tegyünk 1-1 Oreót mindegyik mélyedésbe."
2016. December 12.

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 16 Oreo keksz (12 db gészben, 4 db összetörve)
  • 450 krémsajt (cream cheese), szoba hőmérsékletű
  • ½ csésze cukor
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • 2 nagy, szoba hőmérsékletű tojás, enyhén felverve
  • ½ csésze tejföl
  • egy csipet só

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Béleljük ki a muffin forma mélyedéseit muffin papírral. Tegyünk 1-1 Oreót mindegyik mélyedésbe.

Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliával.

Következő lépésként adjuk hozzá a felvert tojásokat, és húzzuk le a tésztát a tál oldaláról.

Adjuk hozzá a tejfölt és a sót.

Végül adjuk hozzá a kekszmorzsát, és a kezünkkel keverjük össze.

Öntsük a tésztát az előkészített mélyedésekbe, szinte teljesen töltsük meg.

22-25 perc alatt süssük meg, félidőben fordítsuk meg.

9-15 percig hagyjuk a formában hűlni, majd tegyük át egy tálra.

Tálalás előtt legalább 4 órára tegyük a hűtőbe. Mélyhűtőből gyorsabban tálalható.

http://www.eatingonadime.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!