Mexikói tésztasaláta
Hozzávalók
6 személyre- Salátához:
- 2 csésze masnitészta (nyers)
- 3 csésze kukorica
- 1 nagy avokádó
- 3 zöld hagyma
- ½ csokor koriander
- 1 ek. apróra vágott jalapeno paprika
- 6-8 szelet füstölt bacon
- ½ csésze feta sajt
- ½ csésze vörösbab (konzerves, opcionális)
- Dressinghez:
- ½ magas zsírtartalmú majonéz
- 3 ek. firssen facsart limelé
- ¼ tk. reszelt limehéj
- 1/8 tk. római kömény
- ¼ tk. paprika
- ½ tk. chilipor
- 1 tk. csípős szósz (pl.: Sriracha)
- só és bors
Elkészítés
Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található instrukciók szerint, majd hagyjuk megszáradni. Közben pirítsuk meg a kukoricát. 3-4 perc alatt melegítsünk fel egy serpenyőt magas lángon, öntsük le a konzerves kukorica levét, hogy minél szárazabbak legyenek a szemek. Egy rétegben szórjuk a kukoricát a forró serpenyőbe, majd pirítsuk 5 percig, félidőnél egyszer árkeverve.
Most jöhetnek a zöldségek: egy nagy tálba vágjuk össze az avokádót, a hagymákat kis darabokra, aprítsuk a koriandert, és a jalapenot, majd a bacont (ha az nem főtt, akkor előtte pirítsuk meg). Morzsoljuk össze a sajtot, és adjuk hozzá a babot is (ha használunk). Jöhet a tálba a tészta és a kukorica is. Forgassuk össze alaposan.
Egy kis tálkában keverjük össze a dressing hozzávalóit, majd egyenletesen csurgassuk meg vele a salátát.
Tipp: ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor az avokádót, a sajtot és a bacont még ne tegyük bele. Azok csak közvetlenül fogyasztás előtt kerüljenek a salátába.
forrás: chelseasmessyapron.com