Lúdláb pohárkrém
Megúszós, az tény, de a meggyes-csokis ízvilágról felesleges csak azért lemondani, mert nincs időnk nekiállni egy szép nagy lúdlábnak. Időhiányban szenvedőknek itt egy gyors(abb) pohárkrém.
Hozzávalók
4 személyre- 4 dl 30%-os, cukrozatlan habtejszín
- 6 dl tej
- 20 dkg tej- vagy étcsokoládé
- kb. 6 evőkanál cukor
- 4 dkg kakaópor
- 5 dkg étkezési keményítő
- 20 dkg fagyasztott meggy
- 4 púpozott evőkanál meggylekvár
- 8 db zabkeksz
- 1 kis marék aprított étcsokoládé vagy csokoládé pasztilla
Elkészítés
A tejszínt és a tejből 5 dl-t lábasba öntjük, felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, hozzákeverjük az összetördelt csokit, a cukrot (tejcsoki esetén kb. 4 evőkanál cukor is elegendő) és a kakaóport. Kevergetve addig főzzük, amíg a csoki teljesen elolvad. A maradék tejben simára keverjük a keményítőt. A lábasba csorgatjuk, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük a pudingot. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük folpakkal, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A meggyet egy kis lábasba szórjuk, majd alacsony lángon addig melegítjük-pároljuk, amíg a szemek kissé megpuhulnak. Leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a lekvárt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
4 desszertes pohár aljába beletördelünk 1-1 zabkekszet. Erre csokipuding majd újabb 1-1 összetört zabkeksz kerül. A rétegezést a maradék csokipudinggal folytatjuk, erre kerül a meggyöntet. A desszertet aprított csokival vagy csoki pasztillával díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.