Lazacpisztráng tejszínes-pesztós spagettivel
Ha idén karácsonyra a megszokottól eltérő halas ételt (is) tervezel, próbáld ki ezt a maximum 25 perc alatt elkészülő fogást!
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg spagetti tészta
- só
- 1 kis üveg (kb. 18-20 dkg) genovai pesztó
- 2 dl főzőtejszín (10%-os)
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 4 szelet (kb. 50 dkg) lazacpisztrángfilé
- őrölt fekete bors
- kevés olívaolaj a sütéshez
- reszelt parmezán vagy grana padano sajt a tálaláshoz
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Közben a pesztót (keveset félreteszünk a tálaláshoz), a tejszínt és a megpucolt, lereszelt fokhagymát összeforraljuk, majd beleforgatjuk a főtt tésztát. Hozzáadjuk a felcsíkozott aszalt paradicsomot is.
Ezalatt a megtisztított lazacpisztrángot bedörzsöljük sóval és borssal. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olívaolajat. Rátesszük a halszeleteket bőrös oldalukkal lefelé, és erős lángon sütni kezdjük. 1-1,5 perc múlva megfordítjuk a halszeleteket, mérsékeljük a lángot, és teljesen átsütjük.
A sült halat a tésztaágyon tálaljuk. A halszeletek tetejére kanalazzuk a félretett pesztót, végül megszórjuk reszelt parmezánnal.
Ezt a receptet is próbáld ki: