Nizzai saláta lazaccal és főtt tojással
Adásban volt: 2013. July 16.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, egészséges ebéd lazaccal, tojással és friss zöldsalátával.
2016. April 13.
Hozzávalók
2 személyre- 10-15 dkg lazacfilé
- 10 dkg francia zöld ceruzabab
- 25 dkg koktélparadicsom
- 2 kemény tojás
- fekete olívabogyó
- vegyes zöldsaláta
- só
- bors
- olívaolaj
- fokhagyma
- dijoni mustár
- balzsamecet
Elkészítés
A lazacot egy kis tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és – ha akad otthon -, aláöntünk egy kis fehérbort. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Az olívaolajból, balzsamecetből, mustárból, és a szétnyomkodott sült fokhagymából elkészítjük a vinaigrette mártást. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a megtisztított ceruzababot sós vízben roppanósra, és a tojást keményre főzzük. Egy nagy tányér alját vegyes zöldsalátával kibéleljük. Köré kupacoljuk a zöldbabot, a paradicsomot, a cikkekre vágott kemény tojást, és az olajbogyót. Közepére halmozzuk a darabokra szedett lazacot, és leöntjük az egészet a sült fokhagymás vinaigrette-tel.
Megosztom barátaimmal