Kovászos uborkás burgonyafőzelék
Adásban volt: 2013. July 16.
A recepthez tartozó videó
Tavaszi, nyári burgonyafőzelék, most kovászos uborkával!
2016. June 6.
Hozzávalók
4 adag- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kg újkrumpli
- 1 liter alaplé
- só
- bors
- 4 dl tejföl
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 6 közepes kovászos uborka
- 2 csokor friss kapor
- ízlés szerint ecet, cukor
Elkészítés
Az újkrumplit felkockázzuk, kevés felhevített olívaolajon átforgatjuk.
Felöntjük az alaplével, vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Keményítővel kikevert tejföllel szokásos módon behabarjuk.
A legvégén hozzáadjuk a felkockázott kovászos uborkát és a finomra aprított kaprot, ezzel már nem főzzük.
Ízlés szerint pici ecettel, és csipet cukorra ízesítjük. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Megosztom barátaimmal