Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Kevés mosogatás, finom ízek: Egyserpenyős marha Stroganoff

2017. May 17.

Hozzávalók

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 450 g cremini gomba (felvágva)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kis vöröshagyma (felkockázva)
  • 2-3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 0,45 kg darált marhahús
  • 2-3 púpos ek. füstölt fűszerpaprika
  • 4 csésze marha alaplé
  • 225 g tészta
  • 1 ek. kukoricakeményítő-oldat (2 rész víz, 1 rész kukoricakeményítő)
  • ½ csésze tejföl
  • friss petrezselyem (apróra vágva)

Elkészítés

Egy nagy lábasban közepes lángon melegítsük fel az olíva olajat. Adjuk hozzá a gombaszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a hagymát és a fokhagymát, pirítsuk azokat üvegesre.

Ezután jöhet a darált hús, főzzük azt barnára, szórjuk meg paprikával. Keverjük hozzá az alaplevet, majd a tésztát, fedjük le.

Hagyjuk 15-20 percig főni, félidőnél keverjük át. Vegyük takarékra a gázt, keverjük a lábas tartalmához a kukoricakeményítő-oldatot. Adjuk hozzá a tejfölt, keverjük egyneművé. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tálalás előtt hintsük meg friss petrezselyemmel.

 

forrás: hipfoodiemom.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!